vrijdag, 9. mei 2008 - 12:55

Brandweer red acht bewoners en twee huisdieren

Utrecht

Vannacht is een flatwoning aan de Thomas a Kempisweg in Utrecht door brand verwoest. De brandweer heeft acht bewoners en twee huisdieren gered. De slachtoffers zijn met ademhalingsmoeilijkheden naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Om 01.38 uur kwam bij de alarmcentrale de eerste melding binnen. Brandweer Utrecht is daarop met twee blusvoertuigen en een autoladder uitgerukt. Later is een tweede autoladder gealarmeerd en ingezet.

Bij aankomst bleken twee bewoners van het pand uit het raam te hangen. De brandweer heeft daarom in eerste instantie haar inzet gericht op het redden van de bewoners. Aan de achterzijde, op het balkon van de woning, bleken zich ook een aantal bewoners te bevinden, zij werden uit hun benarde positie gehaald. Bewoners van omliggende woningen zijn ook door de brandweer uit hun woningen gehaald. Alle woningen in het trappenhuis zijn daarop ontruimd.

Ondanks de hevigheid van de brand heeft de brandweer de woning betreden. Daarbij werden geen bewoners meer aangetroffen. Uiteindelijk kon het sein brand meester worden gegeven. Dit betekent dat de brand onder controle is en er geen uitbreiding meer wordt verwacht.

Er is brand- rook- en waterschade bij de omliggende woningen. Over het schadebedrag en de oorzaak is nog niets bekend. De politie verricht vandaag verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):