zaterdag, 29. november 2008 - 9:43

Brandweer redt bewoner uit brandend huis

Spijkenisse

In een pand aan de Zwanenhoek in Spijkenisse is zaterdag in de vroege ochtenduren een brand uitgebroken. Rond kwart over één waarschuwde de bewoner van een woning op de tweede verdieping een voorbijganger.

Hij gaf aan dat er brand in zijn woning was maar dat hij er niet uitkon. De voorbijganger waarschuwde direct de hulpdiensten en probeerde het slachtoffer uit de woning te halen. Aangezien het al te warm in de woning was lukte dit niet.

De brandweer was snel aanwezig en haalde de 43-jarige Spijkenisser uit zijn huis. Hij werd door de GGD onderzocht en is vervolgens met ademhalingsproblemen naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht.
De brandweer had de brand snel onder controle. Het huis van het slachtoffer is onbewoonbaar. Ook een onderliggende woning kampt met waterschade. Andere bewoners van het pand konden dezelfde ochtend weer hun woning betrekken.

Uit onderzoek bleek dat de brand ontstaan was doordat de 43-jarige man een kaars brandde op zijn nachtkastje. Vervolgens is hij in slaap gevallen en is de kaars in aanraking gekomen met een dekbed waarop dit vlam vatte.
Provincie:
Tag(s):