woensdag, 14. mei 2008 - 20:47

Brandweer redt honden uit brandende loods

Oosterhout

Woensdagmiddag 14 mei ontstond er brand in een loods aan de Max Havelaardreef in Oosterhout. De loods en inhoud gingen door de brand totaal verloren. De brand werd rond 13.45 uur ontdekt. Drie aanwezigen konden zichzelf in veiligheid brengen. Ook twee honden werden gered. Het vuur woedde in een loods bij een woning. In het pand is een bedrijf voor waterinspectie (legionella-bestrijding) gevestigd.

Er was sprake van hevige rookontwikkeling en hittevorming, waardoor het voor de brandweer lastig was om de haard te lokaliseren. Om die reden schaalde de brandweer op naar 'grote brand' *). Circa vijfentwintig brandweerlieden bestreden het vuur. In de loods stond een dure auto en een caravan. Verder was er een klein magazijn met PVC-materialen gesitueerd. Over de toedracht van de brand valt op dit moment nog niets te zeggen.

Technisch rechercheurs van de politie Midden en West Brabant gaan dat nader onderzoeken. De brandweercommandant gaf omstreeks 15.20 uur het sein 'brand meester'. De loods en inhoud moeten als verloren worden beschouwd. De bijbehorende woning/kantoor liep rookschade op. Er is geen gevaar geweest voor de omliggende woningen.

Gezien het mooie weer en de woensdagmiddag was er veel publiek op de been, dat door de politie op afstand werd gehouden. Een regionaal officier gevaarlijke stoffen van de brandweer verrichtte metingen. Er is geen sprake geweest van het vrijkomen van schadelijke stoffen, hoewel het nooit gezond is om rookgassen in te ademen.

*) De kwalificatie (klein / middel / groot) van een brand geeft niets aan over de hoeveelheid vuur en vlammen. Het geeft iets aan over het aantal brandweerlieden dat wordt ingezet om een brand te bestrijden. Zo kan een brand met relatief weinig vuur de betiteling 'grote brand' krijgen als er bijvoorbeeld veel mensen en middelen ingezet voor de aanvoer van bluswater.
Provincie:
Tag(s):