dinsdag, 29. april 2008 - 8:04

Brandweer redt man uit brandende woning

Leidschendam

Bij een keukenbrand aan de Plaspoelstraat in Leidschendam hebben politie en brandweer in de nacht van maandag op dinsdag een man uit zijn woning bevrijd en aan de ambulance overgedragen.

Voorbijgangers merkten rond 01.00 uur de woningbrand op en belden de alarmcentrale via 112. Daarnaast probeerden zij de bewoner van de brandende woning en de omwonenden te alarmeren. Toen de politie en brandweer aankwamen bleek het te gaan om een uitslaande brand op de derde (tevens hoogste) verdieping van het woongebouw.

De brandweer forceerde een toegang tot de woning en bracht de nog aanwezige man naar buiten. In samenwerking met de politie is hij naar de begane grond gebracht, waar hij aan de ambulance is overgedragen. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

De keukenbrand die vermoedelijk door een pannetje op het vuur is ontstaan, werd snel geblust. Hierbij kon niet voorkomen worden dat de keuken zwaar beschadigd raakte en de rest van de woning rook- en waterschade opliep. Omliggende woningen zijn gecontroleerd op rookgassen en weer vrijgegeven. De Stichting Salvage is ter plaatse om de bewoners van de omliggende woningen te ondersteunen. Afhankelijk van de rook- en waterschade kan deze stichting maatregelen nemen om vervolgschade te beperken.
Provincie:
Tag(s):