zondag, 24. augustus 2008 - 22:34

Brandweer redt schaap uit moeras

Klazienaveen

Zondagochtend kreeg de brandweer van Klazienaveen een melding dat er in het natuurreservaat Bargerveen bij Zwartemeer een dier in nood was. Toen de brandweermensen arriveerden bij een parkeerplaats van het natuurgebied werden ze opgewacht door een vrouw. Deze vrouw, een natuurfotograaf, was het ook geweest die alarm had geslagen.

De vrouw vertelde de brandweermensen dat er een schaap in een moeras vastzat. Echter die plek was bijna drie kilometer verderop gelegen bijna op de grens met Weiteveen. Na een flinke ochtendwandeling in het prachtige natuurgebied kwamen de redders en de fotograaf aan bij de in doodsnood verkerende schaap. Het beest was toen al tot aan zijn hals het in het moeras weggezakt.

Niet kort daarna werd de wollen viervoeter door twee brandweermannen, met behulp van een ladder. uit het moeras getrokken. Het dier werd door de brandweermensen onderzocht, maar bleek bij zijn angstig avontuur niet gewond te zijn geraakt. Nadat het schaap weer een beetje op krachten was gekomen hebben de redders de viervoeter weer teruggebracht naar zijn soortgenoten die een stukje verderop stonden te grazen.
Provincie:
Tag(s):