zondag, 13. januari 2008 - 13:35

Brandweer rukt uit om jongens van dak te halen

Heerlen

De politie heeft zaterdagavond drie jongens aangehouden, die op het dak van een pand aan de Honigmanstraat in Heerlen waren geklommen. Het drietal van 15, 16 en 18 jaar uit Landgraaf en Heerlen, werden door een buurtbewoner op het dak gesignaleerd. De brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om de jongens naar benden te halen, meldt de politie.

Gealarmeerde agenten moesten een hele klauterpartij ondernemen om in de buurt van het bewuste dak te komen. Daar troffen zij de drie jongens aan, die zich hadden verstopt. Een van hen ging er tussenuit en sprong naar beneden. Daar werd hij op de Geleenstraat aangehouden. Uit veiligheidsoverwegingen moest de hoogwerker van de brandweer er aan te pas komen om de twee andere aangehouden jongens samen met de agenten van het dak te halen.

Het drietal verklaarde dat zij op het dak waren geklommen om onder het genot van een sigaretje van de sterrenhemel te genieten. De jongens kunne voor de inzet van de brandweer een rekening verwachten, aldus de politie
Provincie:
Tag(s):