vrijdag, 27. juni 2008 - 9:14

Brandweer test bereikbaarheid

Enschede

In de vakantieperiode is de brandweer iedere middag met haar voertuigen in de noordelijke helft van Enschede aanwezig om te bekijken of alle straten even goed bereikbaar zijn. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

Voor de veiligheid van iedere Enschedeër is het van belang dat een goede bereikbaarheid voor brandweervoertuigen en brandkranen gewaarborgd is. Regelmatig komt het voor dat brandweerauto’s op weg naar een incident vertraging oplopen of zelfs niet verder kunnen, omdat er bijvoorbeeld een auto dubbel geparkeerd staat.

Flyer
Verkeerd geparkeerde auto’s krijgen van de brandweer een flyer achter de ruitenwisser. Op deze flyer staat toegelicht waarom bereikbaarheid zo belangrijk is voor de hulpdiensten.

Overige knelpunten die de brandweer tegenkomt, worden geïnventariseerd en waar mogelijk gelijk opgelost. Tijdens de dagelijkse ronde kijkt de brandweer ook naar de opstelplaatsen voor brandweervoertuigen bij secundaire bluswater voorzieningen (vijvers e.d.) en sleutelkluizen. Ook wordt er iedere dag een bedrijfspand bezocht.

Meer Rood op Straat
In het kader van Meer Rood op Straat wil de brandweer meer zichtbaar in de stad aanwezig zijn en contact leggen met de burgers van Enschede. Dus voortaan is de brandweer ook op straat als er geen brand of een ongeval is.
Provincie:
Tag(s):