vrijdag, 6. juni 2008 - 8:45

Brandweer vertraagd door verkeerd geparkeerde auto’s

Den Haag

Vrijdagmorgen rond vijf uur heeft de brandweer een uitslaande brand aan de Gerard Kellerstraat in Den Haag geblust. De 40-jarige bewoner van de bovenwoning is met klachten van rookinhalatie naar een ziekenhuis vervoerd.

Even na vijf uur vanochtend werd de brandweer gealarmeerd voor brand in een woning. Het betrof een bovenwoning in de Gerard Kellerstraat. Bij aankomst was de brand op de eerste verdieping aan zowel de voor- als de achterzijde uitslaand. De brand had zich al uitgebreid naar de tweede verdieping. De bewoner van de woning was de woning ontvlucht. De 40-jarige man is door de ambulance voor rookinhalatieklachten naar een ziekenhuis gebracht.

Aanrijdend liep de brandweer vertraging op door verkeerd geparkeerde auto’s. Dit heeft uiteindelijk geen grote gevolgen gehad omdat de bewoner en omwonenden tijdig zelfstandig hun huis konden verlaten.

Ongeveer tien omwonenden zijn voor enige tijd door de politie op bureau Laak opgevangen. Een paar woningen rondom het brandadres moeten in de loop van de dag nog nader gecontroleerd worden op de aanwezige rook-, roet- en waterschade om te bepalen of de bewoners terug naar hun woning kunnen. Van de woning die brandde is de eerste verdieping uitgebrand en de tweede verdieping zwaar beschadigd.

In de fase van nablussen heeft de brandweer zowel aan de binnen- als buitenzijde van de woning wat materiaal weggebroken om goed te kunnen controleren of de brand niet buiten het zicht uitgebreid was. Dit was niet het geval.

De stichting Salvage is ter plaatse gekomen om bewoners van beschadigde woningen te ondersteunen bij de nasleep van dit incident. Deze stichting adviseert gedupeerden en regelt zo nodig schadeherstelbedrijven, onderdak voor de eerste dagen en andere ‘praktische’ noodzakelijkheden.
Provincie:
Tag(s):