zaterdag, 27. december 2008 - 9:25

Brandweer vindt dodelijk slachtoffer in berging

Den Haag

Bij een brand in een berging in Den Haag heeft de brandweer vannacht een dodelijk slachtoffer gevonden. Door onbekende oorzaak is rond drie uur brand ontstaan in een berging op de Rossinilaan in Den Haag.

Hierbij kwam veel rook vrij en daarom moesten bewoners van boven- en omliggende woningen tijdelijk hun huis verlaten. De politie stelt een onderzoek in.

Buurtbewoners meldden rond drie uur dat er vlammen te zien waren aan de Rossinilaan. De brandweer trof ter plaatse een uitslaande brand in een berging. Het bleek te gaan om een woongebouw met op de begane grond bergingen. Vanaf de eerste verdieping bestond de bebouwing uit woningen. Eén berging stond volledig in brand en veroorzaakte veel rookoverlast voor de woningen daarboven.

Terwijl een bluseenheid de brand onder controle hield, bracht een redvoertuig mensen in veiligheid. Een tweede bluseenheid hielp met het controleren van de woningen die door rook bedreigd werden. Nadat de brand onder controle was, is bij het doorzoeken van de berging een –vermoedelijk vrouwelijk- dodelijk slachtoffer aangetroffen.

Ondertussen werden ruim dertig mensen in een bus opgevangen, waar ze warm zaten tot hun woningen werden vrijgegeven. De ambulance onderzocht een tiental personen, waaronder enkele kinderen en babies, maar hoefde niemand te vervoeren. In de bus deelde de brandweer aan de kinderen traumaberen uit tegen de schrik.

Na metingen heeft de brandweer alle woningen rond vijf uur worden vrijgegeven. De betreffende berging en directe omgeving zijn nog niet vrijgegeven, hier doet de politie onderzoek naar de toedracht van dit incident.
Provincie:
Tag(s):