zondag, 14. september 2008 - 12:37

Brandweerconcert opening Uitfeest Utrecht

Utrecht

Daniel Cross van het Rosa Ensemble zorgde zondagmorgen samen met diverse brandweerauto's, voor een sensationele opening van het Uitfeest. Dit gebeurde op het parkeerterrein van Vredenburg Leidsche Rijn en werd beluistert door ouders met kinderen. De brandweersirenes klonken als een heus concert en waren hoorbaar tot in de wijde omgeving.

Ook dit jaar is tijdens het Utrecht Uitfeest de binnenstad Autovrij. Kunst, cultuur, duurzame mobiliteit en Utrechtse lucht staan tijdens het Autovrije Uitfeest centraal. Op het Autovrije Uitfeest laat gemeente Utrecht zien hoe u kunt bijdragen aan schonere Utrechtse lucht.

Het thema van de Autovrije Zondag is dit jaar 'Geef Utrecht lucht'. Op het Uitfeest komt u overal de kleur blauw tegen. Blauw staat symbool voor gezonde 'Utrechtse Lucht'. Bij de entrees wordt u verwelkomd door het Blauwe Luchtteam. De Korte Minrebroederstraat bij het stadhuis is op 14 september omgetoverd tot het Utrechtse Luchtplein en is de uitvalsbasis van de theatergroep the Lunatics. De hele dag zijn er in het centrum diverse activiteiten.
Provincie:
Tag(s):