woensdag, 25. juni 2008 - 14:45

Brandweerduiker in de problemen bij zoekactie watersporter

Zwartewaterland

Bij het zoeken naar een 80-jarige watersporter is gisteravond een lid van de duikersploeg van de vrijwillige brandweer Zwartewaterland in problemen geraakt.

De man heeft bij het naar boven komen water binnengekregen en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Nadat hij de nacht in het ziekenhuis had doorgebracht, was zijn toestand zo goed, dat hij woensdag weer naar huis kon. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat er bij het duiken procedurele fouten zijn gemaakt. Wel wordt het gebruikelijke onderzoek ingesteld.

De hulp van onder meer de duikploeg Zwartewaterland werd ingeroepen vanwege het te water raken van een watersporter in het water van een voormalig zandwinninggat naast de IJssel. Bij het zoeken waren de hulpdiensten van de brandweer, ambulancevervoer, de politie en Rijkswaterstaat betrokken.

De man voer met zijn pleziervaartuigje tegen 19:00 uur op het 15 meter diepe water. De bemanning van een aangemeerd vrachtschip zag dat er iemand vanaf het bootje overboord viel. De getuigen voeren zelf in de richting van het slachtoffer en alarmeerden intussen de hulpdiensten. Zij konden hem echter niet meer vinden.

Duikersploegen (in totaal 24 duikers) van de brandweer uit Kampen en omliggende korpsen hebben tot zonsondergang in het water gezocht; echter zonder resultaat. Vanmorgen zijn de zoekactiviteiten in en bij het water van de IJssel hervat.
Provincie:
Tag(s):