dinsdag, 16. december 2008 - 19:11

Brandweerinzet bij ongeval A28 te Wezep

Wezep

Dinsdagmorgen omstreeks 09.45 uur werden brandweer Elburg en Oldebroek gealarmeerd in verband met een ongeval op de A28 ter hoogte van de afslag Wezep, op de rijbaan richting Zwolle. Naast de ambulance 06188 werden twee tankautspuiten gealarmeerd en het hulpverleningsvoertuig van brandweer Elburg.

Een personenauto had de vangrails geraakt. De bestuurder van het
ongeval raakte slechts lichtgewond, maar behoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Het verkeer zorgde voor veel hinder op de snelweg.

In beide richtingen liep het verkeer vast. De auto is opgehaald door een bergingsbedrijf waarna de snelweg weer werd vrijgegeven. De politie en
verkeersregelaars van Rijkswaterstaat werden ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Opvallend bij dit ongeval is dat alle blauwe zwaailampen uit gezet werden en dat alleen de achterste voertuigen van Rijkswaterstaat, die in fend-off
positie op de snelweg stonden opgesteld om het verkeer van de
linkerrijstrook af te sturen, oranje zwaailampen aanhadden.

Dit is conform de richtlijnen om een overvloed aan blauwe zwaai- en knipperlampen tegen te gaan, omdat de onnodig veel bekijks trekken en verblindend kan werken.

Dat ongeval betrof een kop-staartbotsing. Twee mensen zijn onderzocht door het ambulancepersoneel, ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):