woensdag, 10. september 2008 - 11:37

Brandweerlieden in gevaar door dichtdraaien brandkraan

Vlissingen

Bij bluswerkzaamheden in Vlissingen hebben onbekenden dinsdagavond brandweerlieden ernstig in gevaar gebracht door een brandkraan dicht te draaien. Gisterenavond brak brand uit in een woning aan de Bonedijkestraat in de Zeeuwse plaats.

De brandweer, die snel ter plaatse was om de brand te bestrijden, won het bluswater via een zogenaamd opzetstuk op de hoek van de Bonedijkestraat met de Joost de Moorstraat.

Op het moment dat de brandweer een binnenaanval deed in de brandende woning, viel plots de waterdruk weg van de slangen die lopen vanaf de brandkraan naar het blusvoertuig. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie voor de blusgasten.

Gelukkig kon de aanwezige blusgroep het pand snel en veilig verlaten. Buiten aangekomen werd al vrij snel duidelijk dat iemand de brandkraan had dichtgedraaid. De brandweer heeft de watertoevoer direct weer op gang gebracht en heeft de bluswerkzaamheden kunnen afmaken.

De brandweer heeft niet zonder water gezeten. De brandweerslang was aangesloten op een watertank op de brandweerwagen. In deze watertank zat genoeg water om te blussen. Toen de druk in deze watertank wegviel, werd ontdekt dat de brandkraan was dichtgedraaid.
De politie is inmiddels een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Vlissingen.
Provincie:
Tag(s):