donderdag, 24. april 2008 - 18:45

Breda start traject licentie World Trade Center

Breda

Binnen Via Breda, de 160 hectare grote gebiedsontwikkeling rondom het station in Breda, wordt al sinds de vaststelling van het Masterplan in mei 2003 rekening gehouden met de mogelijke komst van een ‘World Trade Center’. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten om de voorbereidingen voor het verkrijgen van een officiële WTC-licentie te starten.

Wethouder André Adank: “Breda geeft hiermee concreet invulling aan een meer internationale profilering van stad en regio, waarbij het Via Breda gebied met name een ontmoetingsplaats zal worden voor het internationale bedrijfsleven�.

Aan het verkrijgen van een WTC-licentie gaat een zorgvuldig en intensief traject vooraf. Steden moeten zich bij de internationale organisatie in New York presenteren met een marktverkenning en een zogenoemd ‘bidboek’. Met het collegebesluit krijgt de afdeling Economische Zaken opdracht om het onderzoek te laten uitvoeren en het benodigde ‘bidbook’ te vervaardigen.

In de WTC-formule gaat her erom een locatie te bieden, compleet met voorzieningen die het mogelijk maken dat vertegenwoordigers van het internationale bedrijfsleven elkaar ontmoeten, stimuleren en ondersteunen bij het internationaal zaken doen. Daarom is het creëren van vergader- en congresfaciliteiten, het inbrengen van functies die kennis ter beschikking stellen en het oprichten van en businessclub onlosmakelijk met het concept verbonden. Dergelijke voorzieningen zijn destijds al opgenomen in het Masterplan Spoorzone Breda.
Provincie:
Tag(s):