vrijdag, 12. september 2008 - 23:06

Breukers bezorgt Heracles koppositie

(Elfvoetbal) Heracles heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Heerenveen. Door het gelijkspel is de ploeg van trainer Gert Heerkes verrassend koploper in de Eredivisie, al zal dat waarschijnlijk niet langer dan 24 uur duren.

Na dertien minuten voetballen stond het al 2-0 voor de Friezen. Danijel Pranjic (6e en 13e minuut) was in een tijdbestek van acht minuten tweemaal trefzeker. De Friezen vergaten vervolgens uit te lopen naar een monsterscore. Het arrogante voetbal van de thuisploeg werd op slag van rust afgestraft. Een hoekschop van Ragnar Klavan werd door Jan Wuytens (45ste minuut) in het doel geschoten: 2-1.

Heerenveen was veruit de betere ploeg in de tweede speelhelft, maar liep in de 67ste minuut tegen een counter van Heracles op. Sebastiaan Steur trok de bal strak voor het doel, waarna Bas Dost de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

In een knotsgekke slotfase hielden de Heraclieden met enig geluk stand. Rechtsback Tim Breukers haalde diep in blessuretijd tot twee keer toe de bal van de doellijn.