maandag, 25. augustus 2008 - 13:21

Bridget Maasland op de bres voor zwangere vrouwen

Schiphol

Dinsdag 26 augustus opent Bridget Maasland de fototentoonstelling Goed Bezig! op Schiphol. De tentoonstelling brengt mannen en vrouwen in beeld die baat hebben gehad bij ontwikkelingssamenwerking in Mali. Het probleem moedersterfte staat hierbij centraal: in ontwikkelingslanden sterft iedere 3 uur een vrouw aan complicaties rond de bevalling. Bridget, die zelf zwanger is van haar eerste kind, vindt bewustwording in Nederland voor dit probleem heel belangrijk.

Met Nederlandse overheidssteun kunnen vrouwen in Mali nu veiliger bevallen: het aantal klinieken is toegenomen en een keizersnede is gratis geworden. Ook zijn voorlichtingprogramma's over voorbehoedsmiddelen opgezet om te voorkomen dat meisjes op jonge leeftijd zwanger worden. Voor het eerst in 10 jaar is het sterftecijfer in Mali licht gedaald. Fotograaf Ian Snieders legde de positieve resultaten vast. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en te zien tot eind oktober.

De landelijke campagne Goed Bezig! is een initiatief van draagvlakorganisatie NCDO. De campagne laat niet alleen zien dat we goed bezig zijn, maar benadrukt ook dat millenniumdoel 5: het terugdringen van moedersterfte, nog niet bereikt is.
Categorie:
Tag(s):