donderdag, 16. oktober 2008 - 8:53

Brildrager mag nu wel met F-16 vliegen

Den Haag

Om het personeelstekort bij Defensie zo snel mogelijk terug te dringen, worden keuringseisen voor militairen aangepast. Zo is een brildragende aspirant piloot binnenkort geen probleem meer.

Dat blijkt uit de brief die staatssecretaris Jack de Vries gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarnaast moet het aantal sollicitanten dat nu niet door de fysieke en mentale keuring heenkomen (ruim 45 procent) opnieuw een kans krijgen.

Dit geld onder meer voor F-16's en de Fokker 50 aspirant piloten waar het uitvalspercentage hoog is. Vaak is het gezichtsvermogen niet voldoende. Defensie wil nu door middel van een speciale test beoordelen of het gezichtsvermogen na een laserbehandeling wél goed zal zijn.

De wervingsinspanningen zijn het afgelopen half jaar sterk geïntensiveerd. “De invoering van een wervingsbonus van 1000 euro netto zal naar verwachting een grote stimulans zijn�, aldus De Vries. Het totale aantal belangstellenden in de eerste helft van 2008 bedroeg al zeventig procent van het aantal in 2007. Naar verwachting zullen op jaarbasis enkele honderden nieuwe werknemers bij Defensie aantreden. “Deze horizontale instroom zal geen effecten hebben op loopbaanperspectieven, maar de werkdruk juist verlichten.�
Provincie:
Tag(s):