vrijdag, 28. november 2008 - 8:09

Bromfietser dodelijk verongelukt

Haaksbergen

Op donderdag 27 november rond 8.05 uur, kwam een 16-jarige bromfietser uit Buurse in botsing met een bestelbusje, bestuurd door een 55-jarige man uit Bad Bentheim, op de Buurserstraat in Haaksbergen. De bromfietser kwam daarbij om het leven. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Beide bestuurders reden over de Buurserstraat, komende uit de richting Buurse en rijdende in de richting Haaksbergen. De bromfietser reed over het fietspad. Ter hoogte van de Ronde Bultenweg sloeg de bestuurder van het busje rechtsaf de Ronde Bultenweg in zonder voorrang te verlenen aan de bromfietser. Deze laatste botste in de flank van het busje en raakte daarbij zodanig gewond dat hij ter plaatse is overleden.

De brandstoftank van bromfiets scheurde open en de brandstof vatte vlam. De chauffeur van het busje werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De afdeling Verkeers Ongevallenanalyse van Politie Twente doet nader technisch onderzoek naar deze aanrijding. Beide voertuigen zijn voor onderzoek afgesleept.
Provincie:
Tag(s):