zaterdag, 24. mei 2008 - 18:23

Bromfietser ernstig gewond bij aanrijding

Alblasserdam

Op de Dam zijn vrijdagmiddag 23 mei rond het middaguur een bromfietser en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De bromfietser – een 18-jarige vrouw uit Papendrecht – reed op haar bromfiets over het fietspad van de Dam aan de verkeerde kant van de weg, dus tegen het verkeer in. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats aan de kant van de Zuiderstek ging de bromfietsster het fietspad af en stak de rijbaan over.

Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een auto bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietsster een gecompliceerde open botbreuk aan het been opliep. Ambulancepersoneel en het team van de traumahelikopter verleenden eerste hulp waarna de vrouw naar het ziekenhuis in Rotterdam werd gebracht.

Bij de bromfietsster zat achterop een passagier, een 18-jarige jongeman uit Alblasserdam. Die raakte niet ernstig gewond maar werd wel onderzocht in het ziekenhuis omdat hij last had van zijn schouder. Na controle bleek hij wat kneuzingen en schaafwonden te hebben. Zowel hij als de automobiliste verkeerden na het ongeluk in shock en zullen later pas gehoord worden.
Provincie:
Tag(s):