woensdag, 19. november 2008 - 20:28

Brommers bijna overal op de rijbaan

Breda

De gemeente gaat dit najaar verkeersmaatregelen treffen die ervoor zorgen dat brommers bijna overal in Breda op de rijbaan kunnen rijden. Die maatregelen zijn nodig omdat op de Bredase fietspaden regelmatig aanrijdingen plaatsvinden tussen brommers en fietsers.

Door het landelijke besluit om de maximumsnelheid van brommers op de rijbaan met ingang van dit jaar te verhogen naar 45 km/u en de invoering van het bromfietsrijbewijs, vindt de gemeente het verantwoord om brommers in beginsel op alle gemeentelijke wegen op de rijbaan te laten rijden. Uitzonderingen daarop vormen enkele grotere stadswegen: de noordelijke en zuidelijke rondweg, de Princenhagelaan en delen van de Ettensebaan en Westerparklaan.

De werkzaamheden om de verhuizing van brommers naar de rijbaan op meer plaatsen mogelijk te maken kosten in totaal zo’n € 100.000 en worden de komende wintermaanden uitgevoerd. Met borden zal duidelijk aangegeven worden waar brommers op de rijbaan moeten en niet meer op het fietspad mogen rijden.
Provincie:
Tag(s):