zondag, 17. augustus 2008 - 19:34

Broodje shoarma verraadt automobilist

Hoogeveen

In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een auto rijden over Het Haagje in Hoogeveen en wilden de bestuurder hiervan controleren. Toen de politieauto werd gekeerd ging de bestuurder er met hoge snelheid van tussen en op het stopteken reageerde hij niet.

Bij de achtervolging, waarbij met hoge snelheid door de verzetsbuurt is gereden, raakten de agenten de auto uit het zicht. Maar meteen daarna troffen de agenten de auto aan op Het Haagje maar van de bestuurder was geen spoor te bekenen. De politieauto’s verdwenen vervolgens en één van de agenten bleef in de buurt van de auto.

Even daarna kwam de bestuurder, een 29-jarige man uit Hoogeveen, terug bij zijn auto om zijn broodje shoarma op te halen. Daarbij werd hij aangehouden door de achtergebleven agent. Aan het bureau bleek bij de blaastest dat hij teveel had gedronken, 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt daarnaast een proces-verbaal wegens het niet voldoen aan het stopteken en voor gevaarlijk rijgedrag tijdens de achtervolging.
Provincie:
Tag(s):