woensdag, 17. december 2008 - 21:45

Bruggen en sluizen Hoogeveensche Vaart op afstand bediend

Hoogeveen

De provincie Drenthe gaat alle bruggen en sluizen in de Hoogeveense Vaart op afstand bedienen. KPN heeft daarvoor op diverse locaties aansluitingen voor glasvezelverbinding verzorgd. De werkzaamheden aan de Staphorster Stouwe brug bij Meppel zijn inmiddels afgerond. Binnenkort wordt begonnen met de Rogatsluis en Ossesluis. Naast het op afstand bedienbaar maken van deze sluizen, vindt tegelijkertijd ook de vervanging van de elektrische installatie en de bewegingswerken van de sluisdeuren plaats. Tegelijkertijd bouwt de gemeente Hoogeveen ter hoogte van de woonwijk Krakeel een nieuwe fietsbrug over de Hoogeveensche Vaart die in het voorjaar van 2009 klaar is. Voor de uitvoering van alle werkzaamheden is van 2 februari tot en met 11 april 2009 het doorgaande scheepvaartverkeer gestremd.

De werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2009 afgerond. Dan worden alle bruggen en sluizen in de Hoogeveensche Vaart vanuit de centrale bedieningspost Nieuwebrugsluis te Hoogeveen bediend.

Vanaf 2005 bedienen we van hieruit al een drietal bruggen van de gemeente Hoogeveen op afstand, te weten de Vlinderbrug, de Tweelandenbrug en de Edisonbrug. De beelden van de camera’s bij de bruggen en sluizen worden verzonden naar de centrale bedieningspost. Daar hebben de medewerkers via monitoren zicht op het scheepvaartverkeer. Bediening van de brug of sluis vindt plaats als de bedieningsoperator op de monitor scheepvaart constateert of wanneer die zich meldt via marifoon of via meldknoppen die bij elke brug en sluis aanwezig zijn.
Provincie:
Tag(s):