donderdag, 28. februari 2008 - 10:17

Brugwachter Ketelbrug vervolgd voor dood door schuld

Emmeloord

De 56-jarige brugwachter die betrokken was bij het ongeval op de Ketelbrug op 19 september 2007 zal worden vervolgd voor dood door schuld. Dat heeft de officier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad besloten. Bij het ongeval kwam een 64-jarige vrouw uit Lelystad om het leven.

Het 64-jarige slachtoffer reed die dag vanuit Emmeloord richting Lelystad. Ter hoogte van de Ketelbrug passeerde zij de eerste slagbomen die op dat moment al automatisch sloten. Even verderop kwam de vrouw tot stilstand voor de inmiddels gesloten tweede slagbomen. Om onduidelijke redenen reed de vrouw vervolgens achteruit terwijl de brugklep al werd geopend. De vrouw viel daarna met haar auto van de brug af het water in.

De brugwachter heeft verklaard dat hij niet heeft gezien dat er nog een auto tussen de slagbomen stond en ook niet dat deze auto achteruit is gereden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de vrouw uit het water gehaald. Zij is door verdrinking om het leven gekomen.

De officier van justitie zal tijdens deze zitting de leden van de rechtbank verzoeken ter plekke in de brugwachtersruimte te gaan kijken om zelf een oordeel te kunnen vormen.
Provincie:
Tag(s):