woensdag, 29. oktober 2008 - 21:18

Bruls legt vier gebieds-ontzeggingen op

Venlo

Burgemeester Hubert Bruls van Venlo heeft twee inwoners (vader en zoon) van zijn stad een gebiedsontzegging opgelegd voor het centrum van Venlo. Bruls besloot hiertoe na ongeregeldheden in de binnenstad in het weekend van 18 op 19 oktober, waarbij de politie belaagd werd. Drie agenten raakten daarbij licht gewond.

De vader en zijn zoon werden beiden ter zake dit geweld aangehouden. Ook een 15-jarige vriendin van de zoon werd aangehouden. Dit drietal werd voorgeleid aan de Rechter-commissaris te Roermond.

De twee mannen werden onder voorwaarden in vrijheid gesteld. De 15-jarige vriendin werd zonder verdere voorwaarden in vrijheid gesteld. Het drietal zal zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden voor hun daden.

Daarnaast is aan beide Venlonaren nu een gebiedsontzegging opgelegd. Dit betekent dat deze twee mannen zich gedurende twee weekenden niet in het uitgaansgebied van Venlo mogen vertonen.

Burgemeester Bruls: “Mensen die zich zo gedragen wil ik niet in de binnenstad hebben. Iedere burger heeft immers recht op veiligheid. Ik tolereer niet dat mensen onze politie belagen.�

Twee andere mannen van 19 en 21 jaar die betrokken waren bij de eerste vechtpartij in en buiten het café aan de Parade zijn inmiddels ook aangehouden en zitten nog in voorlopige hechtenis. Ook aan deze mannen zal, op het moment dat zij in vrijheid komen, een gebiedsontzegging opgelegd worden.
Provincie:
Tag(s):