donderdag, 10. april 2008 - 18:52

Brunssum draagt 10.000 euro bij aan verfilming 'Tien Torens Diep'

Brunssum

De gemeente Brunssum stelt 10.000,- euro beschikbaar als bijdrage aan de verfilming van het boek ’10 Torens Diep’ van de Limburgse schrijver Jacques Vriens. Met deze bijdrage wil Brunssum de beleving en herwaardering van het mijnverleden in deze regio versterken.

Het boek ‘10 Torens Diep’ van Jacques Vriens vertelt het verhaal van drie kinderen die opgroeien in de mijnstreek in de jaren 50 van de vorige eeuw. Alle facetten van het mijnwerkersleven komen in het boek aan de orde. De serie is een eerbetoon aan ouders en grootouders van de huidige generaties in de mijnstreek. Verder legt zij op eigentijdse wijze en met een groot bereik een belangrijke periode van de geschiedenis van de streek vast.

Bijker producties heeft het voornemen dit boek te verfilmen tot een tiendelige jeugdserie. Als regisseur is Dennis Bots aangezocht. Hij is bekend als regisseur van diverse producties van Endemol zoals Rozengeur en Wodka Lime en Westenwind.

De verfilming van het boek ’10 Torens Diep’ past in de ambitie van de gemeente Brunssum om het rijke culturele erfgoed uit het mijnverleden in bewaring te stellen voor huidige en toekomstige generaties. Het ondersteunen van de boekverfilming haakt aan bij lopende lokale ontwikkelingen, zoals de aanwijzing van het beschermd stads- en dorpsgezicht (mijnkoloniën), het restaureren van de karakteristieke, historische kenmerken van het Schutterspark, en de deelname van Brunssum aan het project Groenmetropool, waarbij de mijngebieden in België, Nederlands Limburg en Duitsland met elkaar worden verbonden door middel van toeristische routes die de mijnmonumenten beter gaan ontsluiten.
Provincie:
Tag(s):