woensdag, 30. januari 2008 - 21:28

Brunssum krijgt 'zorghotel'

Brunssum

De gemeente Brunssum en projectontwikkelaar Nieuwe Borg hebben overeenstemming bereikt over de vestiging van een hoogwaardig kuur & health resort in Brunssum. Dit ‘zorghotel’ richt zich op patiënten die herstellen van bijvoorbeeld een operatie, of op mensen die aanvullende zorg nodig hebben. Het resort wordt gebouwd op een historische locatie, waar nu nog Huize Tieder ligt, in de groene long van Brunssum en Merkelbeek. Beide partijen hebben hiertoe woensdag een koop-ontwikkelingsovereenkomst getekend.

Het resort biedt hoogwaardige faciliteiten voor basale zorg- en dienstverlening en voorzieningen voor healthcare/wellness/fitness. Gasten hebben de beschikking over aangepaste hotelkamers en over alle benodigde faciliteiten voor behandeling, revalidatie en herstel. Centraal in het zorg-concept staat persoonlijke aandacht voor elke patiënt. Familieleden en begeleiders van de patiënten kunnen voor overnachting en verblijf terecht in eigen hotelkamers op het landgoed. Het resort beschikt verder over een restaurant, een opleidingscentrum, dagwinkels en een ruime parkeergarage.

Door het multifunctionele kuur-concept en het hoogwaardige voorzieningenniveau zal het nieuwe resort niet alleen aantrekkelijk zijn voor doorverwezen herstelpatiënten die elders zijn behandeld, maar ook voor de doelgroep die aanvullende zorg nodig heeft en hierop via een aanvullende verzekering danwel werkgever een beroep wil doen. De eerste gasten kunnen er, naar verwachting, in 2010 in het resort terecht.

Tevens heeft Nieuwe Borg toegezegd om zich, in overleg met de gemeente, in te spannen om, minimaal 50 (tijdelijke) werkplekken te creëren voor mensen die een uitkering van de gemeente ontvangen.
Provincie:
Tag(s):