maandag, 22. september 2008 - 17:37

Brunssumse leerlingen bieden 'groene voetstappen' aan

Brunssum

Wethouder Eric Geurts van de gemeente Brunssum ontving op maandag 22 september 2008 ‘groene voetstappen’ van leerlingen van de openbare basisschool De Trampoline. De ‘groene voetstappen’ hebben de leerlingen in de week van 15-21 september verdiend door lopend, fietsend of steppend naar school te gaan. Door de auto te laten staan, helpen de leerlingen mee om het lokale en het wereldklimaat te verbeteren en de veiligheid rondom de scholen te bevorderen.

Aan de actie deden circa 260 leerlingen van De Trampoline mee. Ook 350 leerlingen van de Brunssumse basisschool Fatima nemen aan de actie deel. Zij doen dat deze week. Brunssum is, samen met Maastricht, de enige Zuid-Limburgse gemeente waar leerlingen ‘groene voetstappen’ verdienen.

De ‘groene voetstappen’-actie is georganiseerd door Het Klimaatverbond, een vereniging voor en door gemeenten, provincies en waterschappen. Het voornaamste doel van Het Klimaatverbond, waarbij 120 lagere overheden zijn aangesloten, is komen tot een solider klimaat- en milieubeleid. De ‘groene voetstappen’-actie vond in 2008 voor de derde keer plaats – in heel Nederland deden er 70.000 kinderen aan mee. Deze kinderen verdienden vorige week ruim een half miljoen groene voetstappen. De verzamelde ‘groene voetstappen’ worden vóór 1 oktober aangeboden aan Het Klimaatverbond, dat ze vervolgens weer overhandigt aan de Nederlandse delegatie van de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Poznan (Polen), in december 2008.
Provincie:
Tag(s):