zondag, 7. september 2008 - 22:28

Brutale diefstal uit woning

Een 85-jarige vrouw uit Schoonrewoerd is zaterdagavond rond zeven uur het slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning. Even daarvoor belden een man en een vrouw aan bij de woning van het slachtoffer aan de Wilgenlaan. De man ging naar binnen, de vrouw volgde enige tijd later.

De man knoopte binnen een gesprek aan met de vrouw. Hij gaf zich uit als chauffeur van een zorginstelling en wilde haar ophalen voor een feestje bij de buren. Omdat het slachtoffer kortademig is, stelde de man voor om even buiten te gaan zitten. Kort daarna vertrokken beide verdachten vrij plotseling. Zij liepen rustig naar de auto, een grijze Mercedes en reden langzaam weg. De verdachten bleken enkele honderden euro’s in contanten en een bankpas te hebben meegenomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en waarschuwt ervoor om niet zomaar onbekenden binnen te laten. Bij twijfel kan men vragen om legitimatie.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord, neemt u dan contact op met de politie, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):