dinsdag, 24. juni 2008 - 22:10

BRZN houdt verdachten diefstal bedrijfsvoertuigen aan

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdagochtend 24 juni, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Roermond, bij doorzoekingen op zes plaatsen twee verdachten aangehouden. De BRZN vermoedt dat zij met de diefstal en heling van bedrijfsvoertuigen duizenden euro's hebben verdiend.

In de vroege ochtend werd een 48-jarige man met Belgische nationaliteit door het Interregionaal Arrestatie Team (IAT) op zijn verblijfplaats in Roermond aangehouden. Tegelijkertijd werd door het Duitse arrestatieteam een 38-jarige Nederlander in zijn toekomstige woning in Duitsland aangehouden. Beiden worden verdacht van diefstal en heling van personenauto's en werkvoertuigen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Op basis van deze vermoedens heeft de BRZN zes locaties doorzocht waaronder woningen en loodsen in het Limburgse Horn, Herten, Baexem, Ospel en Herkenbosch. Tevens is er een woning in het Duitse Wegberg doorzocht. Een van diefstal afkomstige oplegger, administratie, contant geld, personenauto's en slaglettters waarmee chassisnummers in voertuigen vervangen kunnen worden, zijn door de BRZN in beslag genomen.

Op dit moment zijn er bijna twintig zaken in onderzoek, gepleegd in de periode 2007 tot en met heden, waarvan wordt bekeken of de aangehouden verdachten hiervoor verantwoordelijk zijn. De diefstallen en heling van de voertuigen werden hoofdzakelijk gepleegd met als doel financieel gewin. De BRZN sluit verdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Aanleiding voor de start van dit onderzoek was een groeiend aantal aangiften van diefstallen van grotere werkvoertuigen zoals heftrucks, bulldozers en graafmachines. Na onderzoek van de politie Limburg-Noord is dit onderzoek (gezien het grensoverschrijdende gebied waarin de diefstallen werden gepleegd) in maart 2008 overgedragen aan de BRZN.
Provincie:
Tag(s):