vrijdag, 22. februari 2008 - 20:35

Buitenschools kunstenaanbod voor kinderen

Smilde

Midden 2007 namen verschillende Drentse culturele instellingen onder de naam Kunstennetwerk Drenthe het initiatief om te komen tot een buitenschools kunstenaanbod voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Een pilotproject ‘naschoolse kunstactiviteiten’ startte in Midden-Drenthe in samenwerking met kinderopvangcentra, basisonderwijs en de gemeente.

Dinsdag 4 maart presenteert het Kunstennetwerk in gebouw Villa Maria in Smilde de eerste resultaten. Het pilotproject loopt vooruit op de ontwikkelingen rond de brede school, naschoolse opvang en de verlengde schooldag.

Een eerste uitkomst van het pilotproject is “Kunstkids�. Kinderen in Smilde en Hooghalen kunnen vanaf maart deelnemen aan een serie naschoolse lessen op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Belangrijkste doel van “Kunstkids� is dat oriënterende lessen op het gebied van kunst en cultuur bereikbaar worden voor kinderen uit plattelandsdorpen.

In Smilde wordt vanaf maart gewerkt met het thema “Onderwaterwereld�. Kinderen spelen verhalen met koning Neptunus, zeemeerminnen en griezelige zeebeesten, maken muziek en gaan decors bouwen.

Het Kunstennetwerk in Midden-Drenthe bestaat uit vertegenwoordigers van Kunst & Cultuur Drenthe, stichting Welzijn, bibliotheek en ICO centrum voor kunst en cultuur. De organisaties noemen de samenwerking bijzonder, omdat zowel op provinciaal als lokaal gebied samengewerkt wordt tussen gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde kunstorganisaties en kunstenaars, tussen amateurs en professionals en tussen kinderopvang, basisscholen en kunstinstellingen.
Provincie:
Tag(s):