maandag, 8. september 2008 - 19:03

Bureau Balkengracht opent haar deuren

Assen

Politie Drenthe heeft onlangs het nieuwe politiebureau aan de Balkengracht 3 in Assen betrokken. Het zestig meter hoge gebouw torent hoog boven Assen uit en is van veraf al te zien. Het markante gebouw staat langs de A28 nabij de afslag Assen Centrum maar is ook goed te zien vanuit het centrum. Nu alle medewerkers gehuisvest zijn en ook het publiek er terecht kan wordt het bureau op vrijdag 12 september officieel geopend. Op zaterdag 13 september is er gelegenheid voor het publiek om het gebouw deels te bezichtigen.

Vanuit het publiek zijn er al veel verzoeken gekomen om het gebouw te mogen bekijken en die mogelijkheid is er nu. Op zaterdag 13 september a.s. is van 10.00 tot 14.00 uur de mogelijkheid om het gebouw te bezichtigen.

Op de begane grond en de eerste verdieping kunnen verschillende ruimtes bekeken worden en ook laten medewerkers van de Forensische Opsporing, ook wel technische recherche genoemd, zien welke technieken zij toepassen. Voor deze dag worden de arrestanten elders ondergebracht en daarom kan het publiek ook de cellen bezichtigen.

Natuurlijk willen veel mensen naar de veertiende etage van het gebouw om van het uitzicht te genieten maar dat zal niet voor iedereen gaan lukken. De liften moeten daarvoor namelijk worden gebruikt en de capaciteit is voor zoveel mensen onvoldoende. Daarom gaan we elke 50e bezoeker met zijn of haar gezelschap uitnodigen om naar de hoogste etage te gaan om van het uitzicht te gaan genieten.

Natuurlijk is er ook de mogelijk om meer te weten te komen over werken bij de politie. Medewerkers van Werving & Selectie zijn er om u daarover alles te vertellen. En mocht u deze dag verhinderd zijn om te komen, vanaf de officiële opening zal via internet een digitale rondleiding in het gebouw te zien zijn. (www.politie.nl/drenthe)

Ongetwijfeld zullen veel Assenaren komen en het advies is om dan vooral op de fiets te komen. Behalve dat het goed is voor het milieu geeft dat ook minder overlast voor de buurt en minder parkeerproblemen.
Provincie:
Tag(s):