donderdag, 13. maart 2008 - 20:37

Burenavond Homeruskwartier

Dinsdagavond was het druk in het stadhuis. Meer dan 200 toekomstige bewoners van het Homeruskwartier ontmoetten elkaar als buren in de Burgerzaal. Tafels met verschillende kleuren gaven de woonbuurt aan. Zo troffen de toekomstige bouwers van grachtenhuizen, woonwerkvilla's, stadshuizen enz. elkaar makkelijk. Nog eens 25 kavelkopers van het Columbuskwartier kwamen samen in de Kavelwinkel. En in de passage hadden meer dan 30 architecten, bouwbegeleiders en bouwbedrijven een plekje gekregen om de gezinnen die hun eigen huis gaan bouwen, van informatie te voorzien.

De gemeente organiseerde deze "burenavond". "Natuurlijk is het fijn te weten naast wie je gaat wonen, maar het is ook heel praktisch. Je kunt ervaringen delen, maar ook concreet afspraken maken om dingen samen te gaan doen. De gemeente vindt het belangrijk dat men elkaar al ontmoet en de opkomst van vanavond geeft aan dat er ook behoefte aan is." aldus wethouder Adri Duivesteijn, die zelf de toekomstige bewoners verwelkomde.
Het was een geslaagde avond, veel buren bleven lang met elkaar in gesprek en adresgegevens werden uitgewisseld.
Van de ruim 300 kavels in het Homeruskwartier waren er in februari meer dan 200 in optie genomen. Maandagavond 17 maart wordt bekend hoeveel daarvan daadwerkelijk zijn verkocht. Eventueel teruggegeven kavels komen op 18 maart weer beschikbaar in de Kavelwinkel.
De kavelkaart op www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl is op maandagavond geactualiseerd, zodat iedereen kan zien welke kavels weer beschikbaar zijn. Dinsdag 18 maart vanaf 9 uur kan men persoonlijk in de Kavelwinkel een optie nemen op een beschikbaar gekomen kavel.
Provincie:
Tag(s):