donderdag, 10. april 2008 - 10:12

Burgemeester deelt “ABC voor de kroegtijger� uit

Leeuwarden

Zaterdagavond 12 april a.s. om 01.00 uur zal burgemeester Ferd Crone in Café Fire het boekje “ABC voor de kroegtijger� overhandigen aan de voorzitter van de Jongerenadviesraad. Het boekje is in het kader van het integrale Leeuwarder veiligheidsbeleid door de gemeente gemaakt. Dit ABC bevat informatie en tips om uitgaan in Leeuwarden leuk en veilig te houden. Na de overhandiging zal een promotieteam die avond het boekje uitdelen aan het uitgaanspubliek.

Het ABC illustreert uiteenlopende onderdelen uit het integrale veiligheidsbeleid van de gemeente Leeuwarden aan het uitgaanspubliek. In de aanpak van een veilige binnenstad wordt intensief samengewerkt met politie, openbaar ministerie, horeca en andere partners. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de nieuwe inzet van gemeentelijke toezichthouders op het schenken van alcohol aan jongeren onder de 16 jaar, het vernieuwde cameratoezicht en preventief fouilleren binnen de horeca.

Vorige maand heeft burgemeester Crone het vastgesteld “Actieprogramma Veiligheid Binnenstad 2008 – 2009� gepresenteerd. De veiligheidscijfers van de binnenstad in 2007 tonen aan dat de aanpak zijn vruchten begint af te werpen, maar dat maatregelen noodzakelijk blijven om de binnenstad veiliger te maken.
Provincie:
Tag(s):