vrijdag, 11. april 2008 - 21:03

Burgemeester geeft startsein voor activiteiten 10-jarig jubileum

Zuidwolde

Op maandag 14 april aanstaande om 10.00 uur geeft burgemeester Peter Snijders van De Wolden officieel het startsein van het 10-jarig jubileum van De Wolden. Dit doet hij in de openbare basisschool ’t Echtenest in Echten onder toeziend oog van tientallen schoolkinderen.

Deze leerlingen doen die ochtend mee aan het spectaculaire evenement Street Surfing. Dit is nieuwe tak van sport is een combinatie van snowboarding, skateboarding en surfing.

Gemeenteraad en college hebben ervoor gekozen om het 10-jarig jubileum gezamenlijk met de inwoners te vieren. Het programma bestaat uit tien verschillende evenementen waarmee zoveel mogelijk leeftijdsgroepen bereikt worden. Streef Surfing is een van de programmaonderdelen die voor de jeugd van De Wolden wordt georganiseerd.

De Wolden is bij de gemeentelijke herindeling op een bijzondere wijze tot stand gekomen. Het is nu één gemeente in al haar verscheidenheid. De gemeente wil daarom het 10-jarig jubileum benadrukken en vieren. De Wolden is ontwikkelingsgericht; de activiteiten sluiten dan ook aan op de hoofdthema’s van de Toekomstvisie: ‘Actief en betrokken’, waaronder sport en beweging, toerisme, recreatie, cultuur en economie. Het programma is te vinden op www.dewolden.nl.
Provincie:
Tag(s):