zondag, 20. januari 2008 - 9:36

Burgemeester geschokt na brand in Anne Frank school

Meppel

De brand in de nacht van vrijdag op zaterdag in Meppel maakt deel uit van een reeks van branden in Meppel en omgeving. Burgemeester Jan Westmaas ‘Wederom schrok ik vrijdagnacht van het telefoontje over een brand bij een school. De impact die een brand heeft is enorm. Mijn medeleven gaat dan ook in eerste instantie uit naar de betrokkenen: leerlingen, ouders, leraren en medewerkers van de school.

Het pand van de Anne Frankschool is zwaar beschadigd. Samen met de schoolleiding werken we er aan om dit weekeinde een vervangende locatie te hebben voor de leerlingen. Ouders worden hierover geïnformeerd door de schoolleiding.’

De afgelopen periode zijn er meer branden in Meppel geweest. De politie doet daar onderzoek naar. Burgemeester Jan Westmaas: ‘ik heb vertrouwen in de aanpak van de politie, er wordt gedaan wat nodig is. Niet alleen door de politie, maar als gemeente kijken we samen met de scholen in Meppel welke aanvullende maatregelen we kunnen nemen om te voorkomen dat er nog een school in vlammen opgaat.
Provincie:
Tag(s):