woensdag, 17. december 2008 - 21:09

Burgemeester Jacq. Wallage vertrekt

Groningen

Burgemeester Jacq. Wallage heeft zojuist bekend gemaakt dat hij per 1 juli 2009 aftreedt als burgemeester van Groningen. Wallage deed zijn aankondiging tijdens een openbare raadsvergadering in het Groningse Stadhuis. De raad van Groningen heeft nu ruim de tijd om een opvolger te zoeken die nog voor de zomer van 2009 kan aantreden.

Dat heeft als voordeel dat er in het verkiezingsjaar 2010 een ingewerkte, nieuwe voorzitter is van College en Raad in Groningen. Burgemeester Wallage vindt dit van groot belang voor de continuïteit van het bestuur in zijn stad.

In een brief aan de raad noemt Wallage het burgemeesterschap van Groningen de publieke functie die het dichtst bij zijn hart ligt. “Burgemeester te zijn van de stad, waar ik ben opgegroeid en naar school ben gegaan, boeit me vandaag nog net zo als toen ik er aan begon.� Toch meent hij dat het na ruim tien jaar burgemeesterschap verstandig is om terug te treden. “Je moet voorkomen dat Stadjers hun burgemeester bedoelen als ze het over d’Olle Grieze hebben.�
Provincie:
Tag(s):