woensdag, 13. februari 2008 - 19:02

Burgemeester Jorritsma laat website Almere.nl voorlezen

Almere

Op donderdag 14 februari a.s. om 21.00 uur geeft burgemeester Annemarie Jorritsma tijdens de Politieke Markt de aftrap van BrowseAloud, de nieuwe voorleesfunctie op de website van de gemeente Almere. Met BrowseAloud blijven mensen met een visuele handicap toch op een duidelijke manier op de hoogte van alle informatie van de gemeente Almere. Tegelijkertijd met de introductie van BrowseAloud op almere.nl stelt de burgemeester de plug-in ook ter beschikking aan twee maatschappelijke organisaties in Almere.

Bij de aankoop van BrowseAloud mocht de gemeente twee non-profitorganisaties aanwijzen die een gratis licentie voor de voorleesfunctie krijgen. De eerste organisatie die een licentie ontvangt, is Zorggroep Almere. Hierdoor kunnen Almeerders ook zonder beperkingen de informatie van de grootste zorgaanbieder in Almere tot zich nemen. De tweede keuze is gevallen op de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere. Het VCMA heeft een grote groep gebruikers. Het VCMA heeft een grote groep gebruikers, die veel baat heeft bij een voorleeshulp.

De BrowseAloud-functie is een voorleeshulp. Wanneer de bezoeker met de cursor over de tekst gaat, wordt de tekst voorgelezen én met een tweekleurige meeleescursor of in een vergrotingsvenster getoond. Op deze manier geeft de gemeente Almere mensen met een visuele beperking of taalachterstand de mogelijkheid om de informatie beter te begrijpen. De voorleeshulp kan via een link op www.almere.nl worden geïnstalleerd door middel van een gratis te downloaden plug-in.

Voorleessystemen voor visueel gehandicapten zijn er al langer, het grote voordeel van BrowseAloud is dat de gebruiker het slechts éénmaal hoeft te downloaden en installeren, en daarna op alle websites waar de plug-in is geïnstalleerd gebruik kan maken van deze voorleesfunctie.
Provincie:
Tag(s):