maandag, 1. december 2008 - 19:28

Burgemeester Jorritsma opent spoedpost

Almere

Huisartsenpost Almere, apotheek De Brug en de afdeling Spoedeisende Hulp zijn sinds 1 december 2008 Spoedpost Almere.

Door deze unieke combinatie ontstaat één Almeers loket voor alle acute zorg. Spoedpost Almere biedt spoedzorg op maat, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Een vernieuwend concept in de gezondheidszorg, maar vooral een belangrijke aanvulling op het zorgaanbod in Almere. De Spoedpost is vandaag officieel geopend door burgemeester Jorritsma.

In de Spoedpost werken doktersassistentes, gespecialiseerde verpleegkundigen, (huis)artsen en specialisten samen om cliënten zo snel mogelijk de juiste zorg te bieden. Spoedpost Almere is gevestigd in het Flevoziekenhuis, met een eigen ingang aan de kant van parkeerterrein Hennepveld.

24/7
Het nieuwe loket is 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via het bekende telefoonnummer 0900 – 203 0 203. Een getrainde doktersassistente beantwoordt alle acute vragen en helpt mensen verder naar de zorg die nodig is.

Overdag is dat voor EHBO en spoedrecepten nog steeds het eigen gezondheidscentrum, huisartsenpraktijk of apotheek. Voor spoedeisende hulp kunnen mensen altijd terecht bij de Spoedpost.

Tussen 17.00 – 8.00 uur, in het weekeinde en op feestdagen is Spoedpost Almere geopend voor alle acute zorg, dus ook voor EHBO en spoedrecepten.

Dienstapotheek De Brug
Apotheek De Brug - in de hal van het Flevoziekenhuis – is de dienstapotheek van de Spoedpost. Deze apotheek is sinds 1 december 7 dagen per week geopend van 8.00 – 22.00 uur.

Van 22.00 – 8.00 uur is De Brug via een buizenpostsysteem verbonden met de Spoedpost. De spoedrecepten worden dan verstrekt via het loket van de Spoedpost.

Met de realisatie van Spoedpost Almere gaat een lang gekoesterde wens van Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere - één loket voor alle acute zorg in Almere - in vervulling. De Spoedpost is een samenwerking van de Zorggroep, het ziekenhuis en de vrij gevestigde huisartsen.

Alle informatie over de Spoedpost is terug te vinden op de website www.spoedpostalmere.nl.
Foto 1: Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere, Bert Groot Roessink (Raad van Bestuur, Zorggroep Almere) en Jeltje Schraverus (voorzitter Raad van Bestuur Flevoziekenhuis) geven met een 'injectie' het startsein voor de Spoedpost Almere.

Foto 2.: Jeltje Schraverus (voorz. RvB Flevoziekenhuis) en Bert Groot Roessink (RvB Zorgroep Almere) bij de ambulance van de Spoedpost.
Provincie:
Tag(s):