dinsdag, 16. december 2008 - 20:33

Burgemeester Midden Drenthe koninklijk onderscheiden

Beilen

Burgemeester Reinier W ter Avest van Midden-Drenthe is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Per 1 januari 2009 legt hij na elf jaar het burgemeesterschap van de gemeente Midden-Drenthe neer. Tot de gemeentelijk herindeling was de 63-jarige Ter Avest (CDA) gedurende zeven jaar burgemeester van Ommen. Plaatsvervangend Commissaris van de Koningin Anneke Haarsma heeft hem in het gemeentehuis van Midden-Drenthe de versierselen, behorend bij de koninklijke onderscheiding, uitgereikt.

Anneke Haarsma zei dat Reinier ter Avest als burgemeester in sterke mate heeft bijgedragen aan de integratie binnen de fusiegemeente Midden-Drenthe en aan een verdere professionalisering van het bestuur. Opvallend noemde ze dat hij zich bestuurlijk altijd energiek heeft ingezet voor die delen van de samenleving die meer bescherming nodig hebben “Soms tegen de stroom in heb jij je sterk gemaakt voor de opvang van asielzoekers. Datzelfde geldt voor je enorme bestuurlijke inzet rond de komst van een psychiatrische kliniek voor verslaafden. Je bent er daarbij in geslaagd uiteindelijk het vertrouwen van de bevolking te houden�, aldus de plaatsvervangend Commissaris van de Koningin tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis in Beilen.

Ook buiten zijn burgemeestersambt om ontplooide en ontplooit Ter Avest verschillende bestuurlijke activiteiten, bijvoorbeeld op de gebieden van zorg en welzijn, onderwijs, cultuur en woningbouw. De benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is voor iemand, die volgens Haarsma te kwalificeren is als een persoon die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.
Provincie:
Tag(s):