donderdag, 18. december 2008 - 19:03

Burgemeester overtreedt rookverbod

Deurne

Burgemeester Gerard Daandels van de gemeente Deurne heeft het rookverbod in de horeca overtreden. Daandels kwam met de onthulling eerder deze week tijdens een raadsvergadering.

Daar had hij spontaan gezegd dat hij het rookverbod in cafés heeft overtreden. Daandels zelf vond het achteraf ook allemaal niet zo handig en is daarom met de ontboezeming gekomen.

Daandels noemt de handhaving van het rookverbod een groot probleem en dan met name richting het deurbeleid. In het weekend mogen de kroegen en cafés namelijk tussen twee en vier uur 's nachts openblijven. Er mogen dan wel mensen naar buiten, maar niet terug naar binnen. Dat zou voor rokers dan resulteren dat zij bij een gang naar buiten om een sigaretje roken niet meer terug naar binnen mogen.

Burgemeester Daandels vindt dit een "lastig parket" voor kroegbazen en gemeenten.


Inmiddels is duidelijk dat de burgervader er zonder verdere consequenties vanaf komt. Er klinkt kritiek in de raad maar de teneur is wel dat burgemeester Daandels zich niet verder hoeft te verantwoorden voor het feit dat hij gerookt heeft in een plaatselijk café en daarmee openlijk het rookverbod in de horeca heeft getrotseerd.
Provincie:
Tag(s):