woensdag, 2. januari 2008 - 13:27

Burgemeester wil vreugdevuur uit de stad na explosie

Vlaardingen

In de nieuwjaarsnacht is bij het in brand steken van een kerstboomstapel aan de Broekweg een explosie ontstaan. Dit heeft geleid tot persoonlijk leed en bovendien schade aan meer dan 80 woningen in de directe omgeving van de Broekweg. Naar aanleiding van dit incident heeft de burgemeester besloten dat de kerstboomverbranding op deze locatie niet meer zal plaatsvinden. De gemeente doet er alles aan om de betrokkenen zoveel mogelijk bij te staan bij de afhandeling van dit incident.

De schade is met name ontstaan aan woningen aan de Broekweg, Rembrandtstraat, Dr. Abraham Kuyperstraat, Mr. Troelstrastraat, Groen van Prinstererstraat en de Potgieterstraat. Diverse glaszet- en aannemersbedrijven hebben mede in opdracht van gemeente en politie in de nieuwjaarsnacht gewerkt om de opgelopen schade zo snel mogelijk te verhelpen. Om een eerste indruk te krijgen van de omvang van de schade hebben medewerkers van politie en gemeente de bewoners huis-aan-huis bezocht om gegevens te noteren.

De gemeente heeft vandaag de Verzekeraars Hulpdienst ingeschakeld. De gemeente zal zorgen dat met ingang van woensdag 2 januari bewoners bezocht worden door medewerkers van de VHD om te schade op te nemen. De VHD is voor dit incident het centraal coördinatiepunt voor het afhandelen van schademeldingen. Bewoners kunnen op 1 januari tot 20.00 uur bellen met vragen en meldingen naar het telefonisch informatiecentrum van de gemeente: (010) 248 4000. Ook de komende periode kunnen zij hier tijdens kantooruren met hun vragen terecht.

Daarnaast organiseert de gemeente een informatieavond op donderdagavond 3 januari 2008 in de recreatiezaal van Zorgcentrum Soenda aan de Soendalaan 2. De zaal is open om 19.45 uur en de informatieavond start om 20.00 uur.
Provincie:
Tag(s):