dinsdag, 22. januari 2008 - 23:34

Burgemeesters-kandidaten sluiten campagne af met hard slotdebat

Eindhoven

Leen Verbeek en Rob van Gijzel hebben vandaag hun campagne afgesloten tijdens een debat waar men beiden flink van leer trok. Verbeek noemde de steun van de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers voor zijn tegenkandidaat "niet chic" en zou dat zelf nooit gedaan hebben tijdens zijn burgemeesterschap omdat dat een interne aangelegenheid zou zijn.

Ook de Eindhovense CDA-afdeling vindt het niet netjes dat Leers zijn steun aan van Gijzel heeft gegeven. De afspraak binnen de partij zou zijn dat bekende CDA-prominenten zich niet zouden uitspreken over een eventuele voorkeur.

Van Gijzel liet weten tijdens het slotdebat in het Eindhovense cafe Thomas zich niet in die kritiek te kunnen vinden. "Ik heb Gerd al een hele tijd geleden gevraagd om mij te steunen. Hij heeft dat gedaan en daarmee is de kous af", zo zegt van Gijzel.

Woensdag gaan vanaf 7.30uur de stembussen open. De Eindhovense bevolking zal kiezen wie zij de beste kandidaat vinden voor het eerste burgerschap. Om uitslag van het referendum rechtsgeldig te laten zijn is minimaal een opkomst nodig van dertig procent.

Beiden kandidaten hebben afgesproken dat met het slotdebat van dinsdagavond een einde is gekomen aan twee weken intensief campagne voeren. Morgenavond zal rond 23.00uur tijdens een uitslagenavond bekend worden gemaakt wie de kandidaat volgens het volk zou moeten worden. Als de opkomst voldoende is zal de raad het raadgevende referendum zwaar laten meewegen in de uiteindelijke beslissing voor de voordracht aan de "Kroon" (de regering, red.) die donderdag tijdens een openbare raadsvergadering bekend zal worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):