dinsdag, 8. januari 2008 - 13:13

'Burgemeesterswedren van start'

Eindhoven

Rob van Gijzel en Leen Verbeek, beiden lid van de PvdA, zijn maandagochtend van start gegaan met hun campagne om het burgemeesterschap van Eindhoven. Op 23 januari mogen de Eindhovenaren hun voorkeur uitspreken in een referendum. Daarvoor moet wel minimaal 30 procent van de inwoners naar de stembus komen.

Maandag presenteerde oud burgemeesterskandidaat voor Utrecht, Ralph Pans een boek over zijn ervaringen als kandidaat in het jammerlijk geflopte burgemeestersreferendum van Utrecht.

Waarnemend burgervader van Eindhoven, Braks, vindt het niet netjes dat collega Pans zich zo negatief uitlaat over het referendum. In beide steden is de keuze voor de burgemeesterspost beperkt tot twee leden van de PvdA. Reden voor de inwoners van Utrecht om het referendum massaal aan de laars te lappen, waardoor het mislukte en de gemeente alsnog zelf een kandidaat koos.

Van Gijzel deelde maandagochtend met 15 vrienden en bekenden flyers uit op het station van Eindhoven en later die ochtend verzorgde oud-PSV-doelman Hans van Breukelen de echte aftrap van de campagne 'Eindhoven voor Rob' bij het PSV stadion. Verbeek deelde op de weekmarkt zijn flyers uit samen met zijn drie kinderen.

Inwoners van de stad lijken nog niet echt warm te open voor het referendum.
Provincie:
Tag(s):