zondag, 28. september 2008 - 18:02

Busje met kinderen op snelweg over de kop

Ravenstein

Op de snelweg A50 bij Ravenstein is in de richting van Nijmegen een busje met 3 kinderen erin over de kop geslagen. Daarbij is de bestuurder en zijn 12 jarige dochtertje ernstig gewond geraakt.

Naast de vader en zijn dochtertje, zaten ook de moeder en een 10 jarig en 14 jarig zusje in het busje. Zij zijn lichtgewond geraakt. Drie ambulances en een traumahelikopter hebben de gewonden naar twee verschillende ziekenhuizen in Nijmegen gebracht. De vader had ernstig letsel aan zijn borst, maar dit is, zoals de politie het inschatte, niet levensbedreigend.

Het 12 jarig meisje dat zwaargewond raakte, is ernstig lichamelijk en verstandelijk gehandicapt en zat in haar rolstoel in het busje. De vader heeft met het busje vermoedelijk bij het inhalen van een auto moeten uitwijken door een plotselinge manouevre van de wagen voor hem. Daardoor raakte de wagen met de linkerwielen in de berm, schoot naar de andere kant van de snelweg, sloeg over de kop, schoot door een greppel en een hek en kwam op de zijkant tot stilstand.

De poltie heeft de snelweg A50 tijdelijk afgesloten. Daardoor ontstond een file van 7 kilometer. Een oplettende bestuurder heeft telefonisch contact opgenomen met de politie en een kenteken doorgegeven van de waarschijnlijke veroorzaker van het ongeval. Dit word nog onderzocht door de politie.
Provincie:
Tag(s):