dinsdag, 27. mei 2008 - 13:19

Busje ontploft na opsteken sigaret

Numansdorp

Dinsdagochtend 27 mei is omstreeks 08.30 uur een bestelbusje ontploft nadat de bestuurder een sigaret opstak. De 28-jarige man reed met de bestelbus over de Middelsluissedijk Westzijde in Numansdorp toen de bus vrijwel direct ontplofte nadat de man een sigaret had opgestoken. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Voorruit eruit en busje in brand
Onder andere de deur klapte uit de wagen en ook de voorruit. Het busje vatte vlam en kwam tot stilstand aan de kant van de dijk. Omwonenden spraken over een hele harde knal waardoor de ruiten van huizen stonden te trillen. De bestuurder zag kans uit het busje te komen.

Eerste hulp buurtbewoner
Een buurtbewoner verleende direct eerste hulp. Het slachtoffer had brandwonden in ieder geval aan zijn arm en hoofd. Ambulancepersoneel hielp de 28-jarige door onder andere de wonden te koelen. Hierna brachten zij hem naar het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Gasflessen in busje
De brandweer bluste het vuur. Er bleef weinig over van de bestelbus. Deze was van een dakdekkerbedrijf in Numansdorp. Er stonden gasflessen in de auto. De politie is begonnen met het onderzoek naar de toedracht en doet dat samen met de Arbeidsinspectie.

Zo stelde een rechercheur van de Forensische Opsporing op de plek van het ongeval een onderzoek in. Een bergingsvoertuig haalde na dit onderzoek het wrak weg.
Provincie:
Tag(s):