zondag, 14. september 2008 - 9:53

Busje ramt voorganger met hoge snelheid

Dordrecht

In de nacht van zaterdag op zondag 14 september heeft rond 00.45 uur op de N3 vlakbij Dordrecht voor de Kiltunnel een verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij vielen een zwaargewonde en twee lichtgewonden. Dit heeft de politie zondag 14 september laten weten.

Een 25-jarige man uit Dordrecht kwam uit de richting van Dordrecht en reed in een bestelbusje met hoge snelheid tegen een ander busje dat net na het stoplicht optrok richting de Kiltunnel. In het voorste voertuig zaten een 58-jarige man en zijn 54-jarige vrouw uit Strijen.

De 25-jarige bestuurder sleurde door zijn hoge snelheid zijn voorganger honderden meters mee waarna beide voertuigen door de vangrail in het talud tegen een boom tot stilstand kwamen. De 25-jarige man raakte zwaargewond waarbij hij in ieder geval een aantal ribben brak.

Het Mobiel Medisch Team behandelde de gewonden ter plaatse en vervoerde ze naar het ziekenhuis. Alle slachtoffers werden naar het Dordwijk ziekenhuis gebracht. De brandweer was ter plaatse omdat er sprake was van een beknelling.

De 25-jarige bestuurder van het busje bleek onder invloed van alcohol de aanrijding te hebben veroorzaakt. Uit onderzoek van het ziekenhuis blijkt dat de man de grens van de wettelijk toegestane alcoholhoeveelheid ruim heeft overschreden. Het exacte promillage zal door het Nederlands Forensisch Instituut worden bepaald.

De politie zette de omgeving af en leidde het verkeer om. De Regionale Verkeersondersteuning maakt een analyse van de situatie. Op basis daarvan en met behulp van getuigenverklaringen onderzoekt de politie de precieze toedracht van het incident.
Provincie:
Tag(s):