woensdag, 5. november 2008 - 19:59

Buslijn 5; 'lage vloeren en hoge haltes'

Groningen

Mensen die wat minder goed ter been zijn, kunnen vanaf het voorjaar van 2009 gemakkelijker reizen met buslijn 5 in de stad Groningen. Lijn 5 rijdt vanaf de wijk Ter Borch via Groningen-Zuid en het centrum naar Selwerd en Paddepoel. Na drie maanden wordt dit experiment geëvalueerd. Indien de aanpak van lijn 5 succesvol verloopt, worden de maatregelen uitgebreid naar andere buslijnen in de stad.

Naar schatting biedt de aangepaste lijn 5 een aantrekkelijk alternatief voor 20 à 30 % van de gebruikers van de Wmo-taxi. Doordat zij dan minder gebruikmaken van deze personenauto's, is het aangepaste openbaar vervoer ook een duurzame oplossing.

Vanaf eind 2008 rijden er op lijn 5 alleen 'lage vloerbussen'. De haltes zijn voor een deel al verhoogd, zodat reizigers gelijkvloers kunnen in- en uitstappen. Een ander deel wordt nog verhoogd vóór de start van het experiment.

De leesbaarheid en begrijpelijkheid van de reisinformatie bij de halten wordt verbeterd. Ook komt er een aparte folder over lijn 5 met concrete reisinformatie. Belangrijk is verder dat de chauffeurs als gastheer goed worden betrokken bij de uitvoering van het experiment.
Provincie:
Tag(s):