woensdag, 9. januari 2008 - 21:30

Buslijn 77 keert niet terug, PvdA teleurgesteld

Rotterdam

De PvdA in Rotterdam is zeer teleurgesteld in het voorstel van de wethouder Baljeu om Buslijn 77 niet terug te laten keren in Carnisse, Pendrecht en Zuidwijk. In de Raadscommissie heeft de PvdA bij de behandeling op 6 december 2007 aangegeven dat de buslijn een zeer belangrijke lijn is voor Charlois en dat het goed zou zijn als buslijn 77 terug zou keren.

De PvdA is tijdens de commissiebehandeling akkoord gegaan dat ook goede alternatieven die de wethouder eventueel zou bieden voor de buslijn acceptabel zijn. Veel ouderen zijn de dupe geworden van de vele overstap-obstakels die door de knip-en-plak aansluiting is gecreëerd met de verschillende buslijnen die daar nu rijden.

Ook is gebleken dat vele werknemers die in dienst zijn bij de verzorgingshuizen op de oude route nu niet meer makkelijk, van en naar, hun werk kunnen gaan. Buslijn 77 is altijd een drukbezette en rendabele lijn geweest. Zo staan vele scholen op de route maar ook de Zuiderbegraafplaats, de markt op Asterlo en vele andere voorzieningen. Deze zijn nu allen door de gedeeltelijke wegsanering van de buslijn 77 niet meer eenvoudig te bereiken.

De wethouder heeft nu besloten buslijn 77 niet terug te laten keren én biedt ook geen redelijke alternatieven aan, die de bewoners in Charlois tegemoet komen. De buslijn wordt niet in ere hersteld. Omdat de PvdA is teleurgesteld in het voorstel van de wethouder zal de PvdA opnieuw het onderwerp in de commissie agenderen. De PvdA wil dat de wethouder meer inzicht geeft in de mogelijke alternatieven.
Provincie:
Tag(s):