dinsdag, 18. maart 2008 - 19:36

Busreizigers sneller op bestemming

Assen

Maandag 31 maart gaat het nieuwe openbaar vervoer-knooppunt Marsdijk van start en volgens wethouder Jaap Kuin een belangrijke impuls voor de kwaliteit van het openbaar vervoer in Assen. Wie met de bus reist krijgt meer comfort en is voortaan sneller op de plaats van bestemming.

Reizigers van en naar Groningen kunnen bijvoorbeeld sneller rechtstreeks naar andere wijken in Assen. Tot nu toe lopen die routes via het NS-station. Ook zijn de wachtruimtes beter ingericht, zijn er goede fietsenstallingen en moderne haltezuilen, die in de toekomst actuele vertrektijden aangeven.

Het OV-knooppunt is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Het ligt aan de Martin Luther Kingweg en is voorzien van vier goed toegankelijke perrons en een extra perron voor versterkingsbussen tijdens de spits. Het busknooppunt is aangelegd met subsidie van de regio Groningen-Assen en de provincie Drenthe.

Wethouder Jaap Kuin: “Op allerlei manieren werken we aan een goed openbaar vervoer in Assen. We vinden het belangrijk dat iedereen zo veel mogelijk bestemmingen met het openbaar vervoer goed kan bereiken. Daarnaast is het vanuit milieuoogpunt gunstig als het openbaar vervoer kan concurreren met de auto. Ook vanuit onze milieuambities juichen we deze nieuwe verbeteringen dus toe.�
Provincie:
Tag(s):