maandag, 11. augustus 2008 - 15:44

Bussemaker: 4 miljoen extra voor centra topsport en onderwijs

Den Haag

Er komt 4 miljoen euro extra voor de Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO). Dit heeft staatssecretaris Bussemaker maandag 11 augustus bekend gemaakt tijdens de Olympische Spelen in Beijing.

Zij wil hiermee een impuls geven aan de versterking van het topsportklimaat in Nederland. Het geld is voor de periode tot en met 2012. Het totale bedrag voor de CTO’s komt daarmee op 7 miljoen euro. Met alle andere maatregelen voor de topsport stijgt het topsportbudget in deze kabinetsperiode daarmee met ruim 30%.

De CTO’s worden ontwikkeld door de sportsector in een aantal plaatsen in Nederland. Nederlandse topsporters en talenten die daar dicht tegen aan zitten, kunnen daar trainen, leren en wonen.

In deze centra is sportmedische begeleiding, er is een speciaal op de topsporter afgestemd onderwijsprogramma en er is huisvesting. Op deze manier kunnen sporters zich zowel sportief als maatschappelijk optimaal ontwikkelen. Het is een stimulerende omgeving waar topsporters samen optrekken.

Bussemaker vindt het belangrijk dat ook de overheid het sportklimaat in Nederland helpt versterken. De prestaties van de Olympische ploeg kunnen daar eveneens aan bijdragen. Bussemaker is trots op de atleten, coaches en begeleiders die onder leiding van chef de mission Van Commenée zijn begonnen aan de Spelen.

“Nederland heeft een fantastisch team. Ik doe geen uitspraken over het aantal medailles dat we gaan halen, maar ik hoop op mooie resultaten. We zijn in ieder geval uitstekend begonnen�, aldus de staatssecretaris.

De staatssecretaris deelt met NOC*NSF de ambitie om te werken aan het binnenhalen van de Olympische Spelen in Nederland in 2028. Daarom heeft zij Rob de Vries aangesteld als programmamanager Rijksoverheid Olympisch Plan 2028. Samen met NOC*NSF en andere partijen zal hij de plannen verder gaan uitwerken.

“Om uiteindelijk succesvol te zijn in het binnen halen en organiseren van Olympische Spelen in Nederland, moet het hele sportklimaat in Nederland nog verder worden versterkt. De overheid levert daar graag een bijdrage aan�, aldus Bussemaker.
Provincie:
Tag(s):